Phoenix HSL
1011
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1011,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_non_responsive
Phoenix-thumbnail PMG Phoenix HSL 26417_8028 PMG Phoenix HSL 26417_8043 PMG Phoenix HSL 26417_8244 PMG Phoenix HSL 26417_8229 PMG Phoenix HSL 26417_8255 OFP_9739 OFP_9722 PMG Phoenix HSL 26417_8090 PMG Phoenix HSL 26417_8199 PMG Phoenix HSL 26417_8113 PMG Phoenix HSL 26417_8122 PMG Phoenix HSL 26417_8144

Phoenix HSL

L28, 9 Castlereagh St, Sydney

Category: 
Office fitout

Area
650m2

Objective
Phoenix HSL was very clear on their brief; to create an urban, relaxed, youthful, flexible and community feel in their new workspace; a home. All focus is on the staff; retaining and attracting great talent.

Outcomes
The layout is generally open plan with playful angles to create interesting pockets; breaking up the square floor plate. With most built zones close to the building core, natural light and the amazing city views are optimised. Multi functional spaces maximise the floor plate; encouraging play and collaboration. The use of technology was integral to support the function of each space. Sit-to-stand workstations, stand-up meeting zones, rest and play areas, plants and other natural elements all contribute to a healthy work environment.

Feature lighting was utilised throughout the space creating a warm, welcoming and comfortable space, again breaking the traditional office feel.

Highlight
Expectations were exceeded, beyond our belief!

We incorporated playful angles with an eclectic mix of styles and personal objects to reflect the fun-loving personality of the client, miss-matched like a share house.  Themed work zones hold sentimental meaning, creating a space that’s comfortable and nostalgic with a dash of quirky charm.

From the entry/mudroom, a series of living rooms, rumpus room, playful decks, kitchen and a formal dining room the space is anything but conventional. We stripped away parts of these base building elements such as ceiling grid/tiles, light fittings and flooring to break away from a traditional office feel.

Phoenix HSL does not receive many visitors therefore we created an inconspicuous entry with subtle branding. This space becomes a functional area with lockers and storage for staff rather than a traditional reception. You’ll also notice a series of quirky elements throughout the space; the replica Front Design Horse Lamp, authentic life guard chair, wallpaper, photos and variety of nick-nacks which celebrate the company’s heritage and hold sentimental meaning to the staff.