KYKO GROUP
3630
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3630,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_non_responsive

KYKO GROUP

L1 99 ELIZABETH ST, SYDNEY

Category
Design & Construct

530m2

Objectives
Partnering with Knight Frank leasing and Kyko Group, PMG were tasked to push the boundaries of a traditional spec fit-out to create a space with high end detailing and an elevated plug-and-play solution. An edgy yet sophisticated design vision together with a strong biophilic presence is celebrated throughout the space and brings to life the refined industrial design intent. The palette called for a fresh, clean blend to entice any brand.

Outcomes & Highlights
The most impressive design impact happens as soon as you enter the space. With a focus on wellness and well being, the waiting seating was designed around a live ficus tree and the natural light from the light well and perimeter windows has been optimised. Introducing polished concrete and exposed ceilings in the entrance offers an industrial aesthetic, which combined with soft organic curves inspired by the architecture of the building, creates a truly welcoming working environment. The meeting zone offers a generous 12-person Boardroom, an 8-person and a smaller 3-person meeting room. The rich palette for these areas includes a deep tan leather chair with dark timber table tops and a textured feature wallpaper enveloping staff and visitors with a feeling of luxe.

The work zone is designed to encourage productivity, fluidity and unity. Optional sit-to-stand workstations encourage movement, with workstations positioned on the perimeter to allow natural light to flood the space. A concrete-inspired textured carpet extends the reception polished look throughout the work zone. Existing ceiling tiles were replaced with a more superior metal mesh grid tile – continuing the refined industrial look and feel.

A collaboration and hot desk zone was created in the middle of the open plan area, to give staff an easy spot to meet informally or visitors to touch down and plug in. This open zone is clearly identified by the seamless carpet transition; with the green textured carpet inspired by natural grass. Two intimate phone booths allow for focus work and phone calls. A gorgeous metal grid screen is brought to life as you transition from the work zone to the breakout by willowing plants.

The generous breakout offers options; creating a flexible and multi-functional space, encouraging utilisation of the space for much more than the lunch period. The communal dining table brings staff together, whilst the sofa and armchairs double as an area for informal meetings. The exposed ceiling and black joinery create a dramatic, moody feel with brass accents. Colour is injected through the furniture in rich blues and plums and in the abstract artwork and banquette seating.