Raine&Horne
1712
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1712,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_non_responsive
PMG 447 Kent 161018_17483 PMG 447 Kent 161018_17480 PMG 447 Kent 161018_17630 PMG 447 Kent 161018_17619 PMG 447 Kent 161018_17500 PMG 447 Kent 161018_17534 PMG 447 Kent 161018_17640 PMG 447 Kent 161018_17560 PMG 447 Kent 161018_17596 PMG 447 Kent 161018_17616

Raine&Horne

Level 11, 447 York Street, Sydney, NSW

Category:
Design & Construct

Area
585m2

Objectives
Thanks to referrals from trusted industry colleagues Angus Raine reached out to Bernie and the PMG Group team to partner up for his team’s new office fitout! His brief called for a space that would encourage the team to embrace the new way of working: happily bringing them out of their offices and large cubicles and into an open, collaborative work environment.

They sought a bright and modern space which reflected the history of the company and the familiar, trusted brand. The team had to appreciate that working with the business owner within an owner occupied strata space meant this would be a project of passion, history and family legacy. Our objective was to blow them away!

Outcomes
From the moment the lifts open on Level 11, you are enveloped by the modern and fun character of the Raine&Horne brand with a total appreciation of the 100+ year history of the business. Presenting the bright current branding with a wall of historic real estate prints in the lobby effectively showcases the evolving nature of the business. From the front door you enter into the breakout/deck area, purposefully designed for the staff to enjoy.

The greenery and natural elements bring the outside in and create a space staff and visitors want to spend time in. A variety of informal areas including the large breakout, window bench seating, tiered seating and booths offer the team open collaboration zones to suit every requirement. The need to hire offsite facilities for training, large events and town hall meetings can now be accommodated in-house thanks to the ultra flexible functionality of the breakout, deck, meeting room and boardroom. The work zone is open plan, with neutral palette in contrast to the breakout spaces, with small pops of colour and timber for warmth. The base building bathrooms were totally¬† transformed from “Grandma’s pink tiles”¬† to align with the modern surroundings and ensure compliance. The Raine&Horne journey is showcased through the use of graphics and the display of historic artefacts and memorabilia in the tiered seating and throughout the meeting rooms and work zone.

Challenges
As the owner of the space Angus invested much time in this fitout, the desired transition for the team and long-term vision for the space resulted in more sketch plans than we have ever seen! All for a very good cause as the end results is absolutely PERFECT!! Working in strata building presents its own set of challenges. Our PM’s robust nature, patience, diligence and proactivity placated any issues immediately with minimal if any impact on our client and no impact on our handover date.

Highlights
The existing dated and dark floor plate has been completely reborn/reinvigorated to present an iconic bright and contemporary space. A true showcase of the history and strength of the brand and the Raine&Horne team. Seeing their faces on handover day was an absolute highlight! On handover day when we gave Angus our office warming gift, he was shocked and said “I am the one who should be buying you a gift!”. This reflects our genuine partnership and the collaborative and united team approach shared throughout the entire project.