PBA Property Bank Australia
1433
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1433,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_non_responsive
PMG PACFIC HWY 61217_11672 PMG PACFIC HWY 61217_11649 PMG PACFIC HWY 61217_11677 PMG PACFIC HWY 61217_11744 PMG PACFIC HWY 61217_11763 PMG PACFIC HWY 61217_11721 PMG PACFIC HWY 61217_11728 PMG PACFIC HWY 61217_11751 PMG PACFIC HWY 61217_11746 PMG PACFIC HWY 61217_11769

PBA Property Bank Australia

170 Pacific Highway, St Leonards, NSW

Category:
Design & Construct

Area
Lobby & EOT

Objective
PMG was engaged by Property Bank Australia to refurbish the lobby and end of trip facilities of their C-grade building to continue to attract high-calibre tenants looking for a building with a modern look, leading facilities and welcoming feel. PBA looked to seize an opportunity in lease turnovers to enhance the entire front entrance and reception area whilst introducing a brand new bike zone and the latest bathroom facilities. The front entrance called for some creative space optimising solutions with the new facilities to be orchestrated within the existing car park.

Lobby Outcome
To modernise the lobby area the team successfully optimised the space, increasing the lobby footprint trough some creative design solutions. New glass frontage, flooring and the inclusion of black subway wall tiles presented a new, sleek and fresh lobby inspiring with a real wow factor. New banquette seating, feature pendants, colourful artwork and a welcoming reception area completed the space.

End-of-Trip Outcomes
Premium EOT (end of trip) facilities incorporated a state-of-the-art bike zone with bike racks and a service station. Brand new impressive M/F showers, lockers and change areas were built which included every necessity down to the finest details of an integrated ironing board and hair drying facilities. To truly activate the existing car park bold colourful signage was incorporated with bright teal walls, leaving a striking premium impression.

Highlight
The building has been completely modernised. Prospective tenants who had previously walked away from the space have now returned with open minds. PBA are ecstatic with the end result and its impact on conversations with incoming tenants. Creative cost saving solutions were implemented wherever possible to allow for key design details essential to  delivering the optimal solution.

Challenges
The onsite team faced a numerous of compliance issues which were seamlessly resolved with an increased footprint to the non-compliant accessible toilet, with a shower also added to meet current BCA standards. An additional ram was also built to access the lobby from the carpark.