DANONE NUTRICIA
3580
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3580,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_non_responsive

DANONE NUTRICIA

L4, 12-24 TALAVERA ROAD, MACQUARIE PARK

Category:
Design & Construct

1,990m2

Objectives
Danone Nutricia were looking to refurbish their existing full floor premises in Macquarie Park and following a competitive tender process appointed PMG to work with them to create an inspiring, brand-centric and invigorating space. The team wanted to remain on the floor, requiring a live site to be maintained throughout the construction. An eight-stage programme was developed and put into place to allow teams to move around the floorplate with minimal disruption.

This project evolved dramatically over 12 months from appointment to handover. With senior staff changes, shifts in the global branding directives and budget tightening, the final scope incorporated a new reception, boardroom and breakout area, a refresh to all existing meeting rooms, a reconfiguration to the open work zone and the inclusion of a new multipurpose room. The carpet was to be replaced throughout with all walls to be repainted. Even with shifts in the priorities and project parameters, the end output had to offer flexibility given the dynamic nature of the business.

The final consensus called for a static design approach where staff had assigned desks, grouped by role rather than business unit to break down the inherent silos across the different businesses.

Outcome
Working closely with the client we were able to develop a finishes palette which impressed and ignited the desired look and feel. Due to budget constraints the design was redeveloped to retain much of the built form, with furniture re-purposed where possible. Synergies were found between new and old to create a seamless aesthetic. The breakout area was redesigned to be much larger to allow for town hall meetings. The entire business can now come together to celebrate events in the breakout such as Danone Day, increasing staff interaction and unity.

Highlights

By proposing creative design ideas with impact and cost top of mind, the refinements to the budget are not felt by the team. The bold use of colour through paint, floor finishes and dynamic graphics help make the space feel new and fresh, whilst enveloping you with their branding. By bringing greenery and the warmth of natural timber finishes into the design the refurbished space has truly come to life.