AMP 162 BLUES POINT RD
1774
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1774,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_non_responsive
DSC_0065 DSC_0063 DSC_0060 DSC_0069

AMP 162 BLUES POINT RD

162 Blues Point Rd, McMahons Point

Category:
Base Building Refurbishment

3,500m2

Objectives
The relocation of Leo Burnett left AMP with the challenge of leasing the entire building of approximately 4,500m2. The converted warehouse has large floor plates with a large atrium and extensive Harbour views. The space was tired and outdated. Upgrade works included:

  • refurbishing the external facade
  • complete interior makegood
  • cosmetic upgrade of the bathrooms
  • lift car refurbishment
  • carpark and landscaping upgrade

Outcome
Feature elements were introduced to create a contemporary look whilst maintaining the classic architecture of the facade. New silver alucobond panels cascade down the facade, complementing the existing copper panels. Large stainless steel signage was introduced to enhance the building’s street presence. The entire building was painted with new exterior lighting providing a uniform glow at night. The forecourt was uplifted with new paving and planter boxes, defining the property and improving the street appeal.

Highlights

The existing fitout was demolished to open up the floors and showcase the architectural features of the building. The exposed ceiling and walls received a fresh coat of paint to completely brighten up the space. Existing timber and concrete floors were stripped and resealed with new carpet tiles incorporated throughout.

All bathrooms enjoyed a cosmetic upgrade to align with the reborn facade and interior space. They now present as fresh and updated.

The building was completely transformed to appeal to a broad tenant pool; attracting attention from the community thanks to the enhanced street presence. The interior presents a bright workspace with natural light permeating throughout.

As a long standing landlord client, the AMP team appreciated the on time and on budget meticulous approach to this project from start to finish. The end outcome exceeded their expectations.