Agilyx
1495
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1495,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_non_responsive
PMG 3218_12303 PMG 3218_12318 PMG 3218_12342 PMG 3218_12366 PMG 3218_12359 PMG 3218_12350 PMG 3218_12446

Agilyx

Level 2, 19 Harris Street, Pyrmont NSW

Category:
Design & Construct

Area
585m2

Objective
Agilyx engaged PMG Group to create and deliver an impressive new workplace to better support their people, practice and clients. To recognise the team’s support of the CBD to Pyrmont move the design had to introduce some fun into the work space whilst offering a smorgasbord of work zones for the team to embrace and feel comfortable in. Agilyx sought an open plan and agile work environment to encourage communication and transparency. A large breakout which staff could enjoy socially or use as a meeting point was a must. Of great importance was an impressive entrance and boardroom. The design concept needed to inspire, whilst achieving a connection with the new Pyrmont location.

Outcome
Agile work spaces including phone booths, hot desks, cubbies, standing collaboration zones, lounges, a communal drop-in bench and traditional meeting rooms were incorporated to support the different working styles of the team. The layout allows the natural light and engaging views to be experienced by everyone, with the refreshing palette welcoming staff and visitors alike.

Highlights
From the instant you arrive, you are immersed in the business. The boardroom stands as a clear cube allowing visitors and staff to connect. The neoteric design connects the phenomenal sandstone wall, timber ceiling, LED logo and glass to create a sensational synthesis of Pyrmont’s heritage and the Agilyx culture with technology at its core. The bold design showcases contrasting materials to create a dynamic blend of refined industrial rawness, texture and progressive innovation – sandstone/neon, carpet/concrete, spotted gum veneer/glass. The breakout truly enhances the space, enticing staff to immerse themselves in the new collaborative culture with greenery, natural light and water views. It effectively blends seamlessly into the client facing waiting area.

Challenges
Maintaining visual transparency in the front of house area, through the boardroom, whilst ensuring acoustic and visual privacy was a new challenge to solve. Double glazing and motorised roller blinds achieved the aesthetic vision without compromising functionality. Executing the industrial feel and retaining the exposed ceilings presented a challenge due to the base building AC and associate noise. Incorporating metal ceiling tiles, acoustic blankets and double glazing provided and effective solution.